Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 Tvåstad KIK 1 1 0 0 3
2 Dingle AIK p05 1 1 0 0 3
3 Partille IBS 1 1 0 0 3
4 Myggenäs IBK 1 1 0 0 3
5 Dingle AIK 5 1 0 4 3
6 IBK Elfhög 0 0 0 0 0
7 IBK Vänersborg dj 1 0 0 1 0

Match

Dingle AIK

1 - 11
Munkedals idrottshall
19 september 2019
19:15

Tvåstad KIK

Referat

Dingle AIK - Tvåstad KIK

Torsdag kväll i Munkedals Idrottshall och säsongens andra träningsmatch.
Tuffast möjligaste motstånd i Tvåstad KiK, hemmahörande i Div 1 Västergötland, där man prenumererat på pallplatser sedan föreningen bildades för bara några få år sedan. KiK har mycket kvalitet i sitt lag, de spelar med ett högt bolltempo och är mycket rörliga i sitt spel.
Vi visste inför denna match att det skulle bli riktigt tufft, dels pga att träningslägret och matchen mot P05orna fortfarande satt kvar lite i benen och har mycket kvalitet i sitt lag, de spelar med ett högt bolltempo och är mycket rörliga i sitt spel.


Period 1.
Kik tar som förväntat tag i spelet redan från första start, med mkt löpningar, och bra passningsspel så tar de sej igenom Daiks uppställda försvar, men inte helt utan problem. Daik spelar smart, backar hem, jobbar tillsammans och krymper ytorna. När väl det uppstår öppnigar så är det hårt uppoffrande försvarsspel som gäller vilket Daik verkligen bjuder på då man försvarar sej med allt de har.. Kik är hungriga och är snabbt inne och hugger på returer och täcker Daiks målvakt, som för dagen har Olivia Engdahl, född 03, från start. Olivia har det svettigt i Daik-målet men gör det riktigt bra, hennes rörlighet i målet skapar viss frustration hos Kik-tjejerna när de inte lyckas få in bollen bakom Olivia.
Daik då?? hade inte de några chanser? Jo då Daik hade flera chanser i perioden, långt i från lika många som Kik men de som de hade var riktigt vassa och endast en minst lika välspelande Kik-målvakt förhindrade att Daik kunde göra mål.
Perioden bestog av ett högt tempo och en del tuffa, men schyssta närkamper. Kanske ngn tyckte att det var över gränsen, men att möta ett lag från en högre serie där denna typ av fysiskt spel är tillåten, är väldigt nyttig då vi kommer att möta liknande i seriespelet.
Det dröjer hela femton och en halv minut innan första målet faller och det är Kik som gör det. knappt 3 minuter senare rasslar det till igen bakom Olivia i målet och 0-2 är ett faktum.
Daik är nog det lag som är mest nöjda med sin insats efter första perioden, medan ett kanske lite frustrerat Kik går ut i omklädningsrummet för vila.

Period 2
Kik kommer ut ännu hungrigare i andra perioden och sätter upp ett ännu högre tempo, ett tempo som Daik inte riktigt är beredda på känns det och redan efter dryga 4 minuter gör Kik-0.4, 0-5 kommer dryga minuten senare och 0-6 och 0-7 faller inom dryga halvminuten bara ytterligare drygt tre minuter efet 0-5. Daik passar även på att byta målvakt, vilket var planerat sedan tidigare. .
Daik "vaknar" efter halva perioden och kommer in i matchen mer o mer vilket även ger resultat då Daik gör mål genom Elin O, (även hon född 03) hennes första mål på seniornivå. Målet ger lite ny energi och man har lite längre anfall i slutet av denna period, mot tidigar då man kontrat och försökt komma till avslut snabbt.
I övrigt så får Daik jobba i försvar mycket, och blir lätt bolltittande då Kik har så hög rörlighet i sitt spel. Cissi, nu i målet, kom in kall, men blev snart varm i kläderna som man säger, och håller "nollan" perioden ut.

Period 3
Sammanfattnings vis kan man säga att denna period ser ut som de övriga, där Kik ligger på och Daik jobbar på spelvändningar, men man får även möjlighet stundtals att "bita" sig fast i offensiv Zon lite oftare i denna period.
8.21 drar Kik på sej matchens enda utvisning och Daik får chans i PP, ett bra PP men som tyvärr inte resluterar i något mål denna gång, men man ser att det är något på gång där.
Slutresultatet skriver vi till 1-11.

Analys:
Att Kik skulle vinna var väl inte överraskande. De hade ett bra spel och högt tempo och att de har högre ambitioner än Div1 är tydligt. Man ser en vilja och driv hos dom som är imponerande och vi i Daik önskar Kik Lycka till i Div1.
För vår egen del så är det aldrig kul att förlora, men nu under försäsong är det viktigare att räta ut frågetecknen runt laget mer än resultatet. Vi vet att vi trots resultatet gör en bra defensiv insats, som vi kan slipa ytterligare, men det kan man ju alltid göra med alla delar av spelet.
Målvakterna är heta just nu, vilket gör att undertecknad som ansvarar för uttagningen av denna position, får mer o fundera på...


Dagens lyft:
Rebecca Billgren Eriksson - Navet, playmakern i sin kedja, gör en fantastiskt bra match både offensivt där hon hittar igenom med passningarna på de mest storslagna sätt, även defensivt jobbar hon bra och ligger tätt i sin markering. Riktigt kul att se...

Målvakterna - Måste lyfta dessa två återigen då de sattes på riktigt hårda prov i dag och gör det fantastiskt bra. Trots 11 insläppta mål så fanns det lägen där det stoppade dubbelt så många kändes det som.

Malin Johansson - En sån krigare denna tjej är. Kommer till oss ledare och säger att hon sträckt sig, men vill känna på det och ger Kik-tjejerna en riktig match på planen. Gör det jobbigt för sin motståndare och är som en ettrig Pit Bull och ger sej aldrig.. Även vid sidan är hon full av Pepp till sina lagkamrater.

Nu Laddar vi om batterierna för ytterligare en match denna vecka. IBK Vänersborgs DJ-lag kommer på besök till Munkedal i morgon lördag och matchstart är 11.30..

//Coach M
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Elin Olsson 1 1 0 0 1
Carina Styrmark 1 0 0 0 0
Felicia Johansson 1 0 0 0 0
Isabelle Potrus 1 0 0 0 0
Jennie Olsson 1 0 0 0 0
Julia Olofsson 1 0 0 0 0
Karina Bergman 1 0 0 0 0
Linnea Andersson 1 0 0 0 0
Maja Forsberg 1 0 0 0 0
Marlene Olofsson 1 0 0 0 0
Rebecca Billgren Eriksson 1 0 0 0 0
Sara Moberg 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Cecilia Bergsten-Karlsson 1 0 0 0 0 6 0
Olivia Engdahl 1 0 0 0 0 5 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng